Culturele zondag

Ooipoortkerk exposeert op culturele zondag

Het gebouw van de gerenoveerde Ooipoortkerk is tijdens de culturele zondag te bezichtigen van 12.00 tot 16.00 uur.

Op zondag 5 februari is in de Ooipoortkerk werk te bezichtigen van de kunstenaar Gert Fris uit Enschede. Gert Fris maakt grafiek en beelden. Zijn inspiratie haalt hij uit de bijbel en zijn leefomgeving. Zijn vormen zijn vaak ontleend aan gevonden voorwerpen en Chinese karakters.

De beelden en grafieken die hij op zondag 5 februari meebrengt en exposeert zijn gegroepeerd rond het thema ‘Zon’. Op een mooie winterdag genieten we van de kou en van de lichte verwarming van de zon. Anderen kijken hunkerend uit naar het voorjaar en de zomer en zijn echte zonaanbidders. Zon staat voor positiviteit, voor warmte. De zon staat tussen God en mens in en geeft de warmte van boven door. Gert Fris laat zich inspireren door Chinese karakters, het land van de rijzende zon.

Bezoekers zijn welkom om de werken van Gert Fris te bekijken en tegelijk de vernieuwde Ooipoortkerk te bezichtigen. De kerk is open van 12.00 - tot 16.00 uur. Om 16.30 uur is er een laagdrempelige dienst waarbij het thema van de ‘zon’ vanuit bijbels gezichtspunt wordt besproken.

GertFris

23 sep 9.30 ds. A. van Os