Coronavirus

Vanaf 26 juli is er iedere zondagochtend om 10.00 uur een eredienst. In verband met de maatregelen rond het coronavirus is het kerkgebouw slechts voor een beperkt aantal personen toegankelijk en is er geen crèche voor de kinderen. Wilt u een dienst bijwonen, dan verzoeken wij u om u aan te melden bij This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. Dit is mogelijk tot donderdagavond voorafgaand aan de dienst. Vervolgens krijgt u bericht of wij u een plek kunnen bieden.

Mocht u de dienst niet live kunnen bezoeken dan nodigen wij u van harte uit om de diensten te volgen via de livestream.

Het Gebruiksplan Ooipoortkerk kan hier worden gelezen.

Nu de gebruikelijke diensten tijdelijk wegvallen doen we een aantal dingen om dit deels op te vangen;

• De collectendoelen staan vermeld in het kerkblad, wij bevelen deze collecten van harte aan, u kunt uw gift indien mogelijk overmaken naar het bank.nr van de Ooipoortkerk met vermelding van het doel.
  • Via de kringen wordt extra omgekeken naar elkaar zodat niemand in deze moeilijke tijden alleen hoeft te zijn.
  • Wekelijks willen wij u als kerkenraad op de hoogte stellen van alle ontwikkelingen binnen de gemeente. Wanneer u ideeën hiervoor heeft kunt u contact opnemen met het scribaat.

Daarnaast kunt u ook zelf direct iets doen om naar uw broers en zussen uit de Ooipoortgemeente om te zien; stuur een kaartje, bel of skype even met iemand. Zo blijven we praktisch naar elkaar omzien! Overigens geldt dat uiteraard niet alleen voor uw broers en zussen in de kerk; hou ook uw buren een beetje in de gaten. Dit is hét moment waarin christenen iets van Gods liefde kunnen laten zien! Gebruik dat moment!

We begrijpen dat iedereen zich zorgen maakt. Anderzijds; wanneer je jonge kinderen uit volle borst hoort zingen over God en de vogels…. helpt dat weer om te beseffen dat God altijd voor ons zorgt. Juist in deze tijd.

Kijk eens naar de vogels. Ze zaaien niet, ze maaien niet en ze bewaren geen voorraden in schuren. Jullie hemelse Vader geeft ze te eten. Jullie zijn toch veel belangrijker dan de vogels? (Mattheüs 6:26,)

Met een broedergroet,

Uw kerkenraad