Coronavirus

De ontwikkelingen met betrekking tot het Corona-virus volgen elkaar in rap tempo op. De kans is groot dat u de rede van minister-president Rutte afgelopen maandagavond  heeft gezien en gehoord. Scholen en restaurants zijn gesloten en mensen wordt gevraagd elkaar zo min mogelijk fysiek op te zoeken en veel bedrijven zijn of gaan dicht.

De kerkenraad van de Ooipoortkerk heeft hierover (via skype) vergaderd. Na rijp beraad is besloten om tot 6 april helemaal geen erediensten te beleggen in de Ooipoortkerk. Hiermee willen wij voorkomen dat mensen elkaar mogelijk via onze bijeenkomsten besmetten. Ook de financiële gemeentevergadering van 10 april komt te vervallen. Een nieuwe datum zal later gepland worden.

Wij zijn ons er terdege van bewust dat dit een grote impact heeft; de zondagse erediensten gebruiken we vooral om God groot te maken en Zijn woord te horen maar ook is het een ontmoetingsmoment voor ons allemaal.

Nu dit tijdelijk wegvalt doen we een aantal dingen om dit deels op te vangen;

• Komende zondag zullen de erediensten om 10:00 en 16:30 uur vanuit de CGK/GKv Zutphen LIVE te zien zijn op www.kerkdienstgemist.nl. Wij nodigen u van harte uit hierop in te schakelen!
  • De collectendoelen staan vermeld in het kerkblad, wij bevelen deze collecten van harte aan, u kunt uw gift indien mogelijk overmaken naar het bank.nr van de Ooipoortkerk met vermelding van het doel.
  • Via de kringen wordt extra omgekeken naar elkaar zodat niemand in deze moeilijke tijden alleen hoeft te zijn.
  • Wekelijks willen wij u als kerkenraad op de hoogte stellen van alle ontwikkelingen binnen de gemeente. Wanneer u ideeën hiervoor heeft kunt u contact opnemen met het scribaat.

Daarnaast kunt u ook zelf direct iets doen om naar uw broers en zussen uit de Ooipoortgemeente om te zien; stuur een kaartje, bel of skype even met iemand. Zo blijven we praktisch naar elkaar omzien! Overigens geldt dat uiteraard niet alleen voor uw broers en zussen in de kerk; hou ook uw buren een beetje in de gaten. Dit is hét moment waarin christenen iets van Gods liefde kunnen laten zien! Gebruik dat moment!

We begrijpen dat iedereen zich zorgen maakt. Anderzijds; wanneer je jonge kinderen uit volle borst hoort zingen over God en de vogels…. helpt dat weer om te beseffen dat God altijd voor ons zorgt. Juist in deze tijd.

Kijk eens naar de vogels. Ze zaaien niet, ze maaien niet en ze bewaren geen voorraden in schuren. Jullie hemelse Vader geeft ze te eten. Jullie zijn toch veel belangrijker dan de vogels? (Mattheüs 6:26,)

Met een broedergroet,

Uw kerkenraad

Vanwege de coronamaatregelen zijn er geen diensten in ons kerkgebouw.

We nodigen u van harte uit om de diensten te volgen via de livestream van de CGK/GKv Zutphen.

Kerkdienstgemist.nl

Coronavirus