Geschiedenis

 

De gemeentes van de Christelijke Geformeerde Kerk en de Gereformeerde Kerk vrijgemaakt te Doesburg zijn sinds 1 januari 2013 een samenwerkingsgemeente. Ze bestaan een kleine 2 eeuwen en zijn elkaar in de loop van die tijd regelmatig tegengekomen. Hieronder vindt u de geschiedenis van deze gemeenten.

 

Christelijke Gereformeerde kerk

Het eerste verslag van de stichting der gemeente te Doesborgh is van 21 december 1857, waarin staat vermeld, dat er ouderlingen en diakenen worden benoemd. Het kerkgebouw stond in de Ooipoortstraat. De kerk werd erkend bij koninklijk besluit getekend in Wiesbaden op 7 augustus 1858.

 

Lees meer...

Gereformeerde Kerk vrijgemaakt

 

De Gereformeerde Kerk vrijgemaakt bestaat sinds 1945 in Doesburg. Het was een kleine groep, die eerst bij een van de leden thuis vergaderden en wat later aan de Veepoortstraat (nr. 31) kerkten.

 

Lees meer...

 

OoipoortkerkVoorkant

Kerkdiensten

 zondag  26 juli
 10.00 uur  ds. J. Lof

 

Wilt u een dienst bijwonen, meldt u dan aan via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Dit kan tot donderdagavond voorafgaand aan de dienst. U krijgt bericht of er plek is.

Of volg de dienst via de livestream.

 

Lees meer

Kerkdienstgemist.nl

Coronavirus

Activiteiten

Kijk eens naar de vogels. Ze zaaien niet, ze maaien niet en ze bewaren geen voorraden in schuren. Jullie hemelse Vader geeft ze te eten. Jullie zijn toch veel belangrijker dan de vogels? (MattheĆ¼s 6:26,)

Ooipoortkerk © 2013