Wie is God?

 

God

Heb je een goede vriend? Iemand bij wie je jou zorgen kwijt kunt en waar je jou onzekerheid durft toe te geven. Iemand die met je huilt en met je lacht. God wil iemand voor je zijn. Niet als een vage hogere macht, maar als een persoon met een naam. God wil de wereld herstellen. Ziekte, dood, uitbuiting, jaloezie, eenzaamheid en verdriet wil Hij wegnemen.

 

Hij nodigt je uit om met Hem mee te gaan naar die totaal vernieuwde wereld. Een wereld waar ieder mens gerespecteerd wordt. Waar je niet je best hoeft doen om erbij te horen, maar waar iedereen wordt genomen zoals Hij is.

 

Wat je daarvoor moet doen? Je overgeven aan Gods vaderlijke leiding en zorg. Dat betekent dat je luistert naar wat Hij je leert over het onderhouden van goede (liefdevolle) relaties met de mensen om je heen. Ook betekent het dat je luistert naar zijn advies over wat goed en niet goed is voor jou. Het klinkt eigenwijs, maar Hij weet dat beter dan Wij. Wij zijn diep van binnen toch vaak uit op korte termijn pleziertjes. Soms is het goed om door een ander bij de les te worden gehouden.

 

God wil met je meegaan bij die andere manier van leven. Hij adviseert en corrigeert je, maar Hij vangt je ook op als je het even niet ziet zitten.

 

God blijft jouw zoeken. Hij geeft n.l. om jou. Hij gaf jou leven met als doel dat jij en God de vreugde in het leven met elkaar zouden delen. Daarom kan Hij je niet zomaar laten gaan.

 

De kerk

Daarom komen wij zondags bij elkaar om, samen met gelovigen over de hele wereld als één grote menigte God ervoor te bedanken dat Hij onze dagelijkse gids wil zijn. Dat doen we door tot Hem te bidden en Hem toe te zingen. Tegelijk vragen wij of Hij met ons mee wil blijven gaan, omdat wij niet zonder Hem willen leven.

 

In de kerk is iedereen welkom. Ook zomaar een keertje binnenlopen en kijken hoe een kerkdienst er uit ziet kan altijd.

 

’s Morgens begint de kerkdienst on 9.30 uur, ’s middags om 16.30 uur.

Kerkdiensten

zondag 28 mei Pinksteren

10.00 ds. J.J. Lof

zondag 4 juni

Heilig Avondmaal

10.00 ds. J.J. Lof

 

Lees meer:

Kerkdiensten

 

Volg de diensten via:

Kerkdienstgemist.nl

 

Activiteiten

Kijk eens naar de vogels. Ze zaaien niet, ze maaien niet en ze bewaren geen voorraden in schuren. Jullie hemelse Vader geeft ze te eten. Jullie zijn toch veel belangrijker dan de vogels? (Mattheüs 6:26,)

Ooipoortkerk © 2013